Web Analytics Made Easy - Statcounter

فراتر از هر اقدامی برای مقابله با کاهش خسارت های جانی و مالی زمین لرزه در بهاباد، مهندسی سازی ساختمان در این مناطق حرف اول را می زند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، در کشور ما بحث مقابله با زلزله معمولا وقتی داغ می شود که یک زلزله بزرگ اتفاق بیافتد اما بعد از مدتی دوباره به دست فراموشی سپرده می شود و یادمان می رود که علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!

در زلزله‌های اتفاق افتاده در دنیا بیش از 90 درصد مرگ و میرها به علت ویران شدن ساختمان‌هایی است که انسان‌ها از آنها به عنوان محل زندگی و یا محل کار و غیره استفاده می‌کنند، بنابراین یکی از راه‌های مهم مقابله با زلزله کاهش و تلفات آن در کنار آموزش و اگاهی به مردم، استفاده از ساختمان‌هایی استاندارد از نظر مهندسی زلزله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ایران از جمله کشورهای زلزله‌خیز جهان بوده و روی یکی از دو کمربند بزرگ لرزه‌خیزی کره خاکی موسوم به «آلپا» قرار گرفته است و هر از گاهی زمین لرزه‌های بزرگی در آن به وقوع می‌پیوندد.

مردم ایران از سال 1340 تاکنون زمین های های زیاد و ویران کننده ای را تجربه کرده و در حافظه تاریخی این سرزمین ثبت شده است و بزرگترین زمین لرزه ای که در ایران به وقوع پیوست مربوط به 31 خرداد 1369 در رودبار و منجیل با قدرت هفت و سه دهم در مقیاس ریشتر بود.

***16 گسل زلزله زا در استان یزد

استان یزد نیز علیرغم انکه به استانی کویری شهرت دارد اما به توجه به گسل های زلزله زا در این استان چون گسل های لکرکوه، کوهبنان، بهاباد، انار و رفسنجان، زمین لرزه از مباحث جدی مدیریت بحران به حساب می آید.

بررسی‌های صحرایی انجام شده در یزد، تفت، اردکان، مهریز، انار، زرند، رفسنجان، بهاباد، بافق، بهادران، فهرج، تنگ چنار و عقدا حاکی است: از مجموع 105 گسل موجود در استان یزد، 56 درصد کواترنر و 15 درصد گسل‌های زلزله زا می‌باشند و این یعنی خطر همیشه بیخ گوش استان یزد احساس می شود.

*** مهندسی سازی ساختمان حرف اول تدبیر در برابر زلزله

شهرهای بهاباد و بافق که در نیمه جنوب شرقی استان یزد قرار گرفته است بیشتر ازسایر مردم استان یزد زمین لرزه های کوچک و بزرگی را تجربه کرده اند به ویژه در شهر بهاباد که تا مدت اخیر زمین لرزه ای به بزرگ 5.2 ریشتر را هم تجربه کرد اما به دلیل دور بودن از منطقه دارای سکنه خسارتی وارد نشد.

فراتر از هر اقدامی برای مقابله با کاهش خسارت های جانی و مالی زمین لرزه در بهاباد، مانند آموزش ها و ایمن سازی ها، مهندسی سازی ساختمان در این مناطق حرف اول را می زند چراکه با توجه به نوع بافت شهری و قدمت این شهر و روستاهای تابعه این مسئله را مهم و اساسی کرده است هر چند که تاکنون خطر از بیخ کوش مردمان این سرزمین گذاشته است.

***آشنایی با گسل بهاباد

گسل لرزه ای بهاباد از شمال بهاباد شروع و به صورت قطعه هایی گسله به وسیله نهشته های کواترنری از یکدیگر جدا میشوند.

این گسل در طولی بیش از 170 کیلومتر با روند )337 -318 )به سوی جنوب شرق کشیده شده و در بیشتر رخنمون ها مرز بین کوه و دشت می باشد و پس از عبور از نزدیکی شهرستان بهاباد با یک چرخش و دوشاخه شدن به سمت شهرستان راور(محل عبور گسل راور) امتداد مییابد.

 

این گسل را میتوان به عنوان گسل ثانویه و مرتبط با گسل انار دانست، گسل بهادران بر روی خطواره مغناطیسی 643-F قرار دارد. ایجاد پرتگاه در طول آن نشانه ای بر فعالیت آن در طی زمان کواترنر و زلزله های اخیر مکان یابی شده بر روی آن، دلیلی بر فعال بودن آن است.

***مقاومت حداکثری ساختمانها در بهاباد جدی گرفته نشده است

جعفر فلاح مدیر دفتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان در شهرستان بهاباد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به زلزله اخیر 5/2 ریشتری در بهاباد اظهار کرد: خوشبختانه این زلزله آسیبی به ساختمان ها نرسانده و مرکز وقوع زلزله نیز خالی از سکنه بوده است اما زلزله خیز بودن بهاباد لزوم مهندسی سازی ساختمان ها را دوچندان کرده است.

وی با اشاره به اینکه رعایت اصول مهندسی به ویژه در بخش مقاومت حداکثری ساختمان ها در مقابل زلزله در شهرستان بهاباد جدی گرفته نشده است، افزود: اکثر ساختمان های این شهرستان بدون رعایت اصول آیین نامه 2800 کار شده به طوری که بیم آن می روند براثر تعدد زلزله ها در این منطقه، ساختمان ها کانون آسیب های جدی جانی و مالی باشد.

*** اسکلت بتنی در بهاباد؛ ضرورتی انکار ناپذیر

مدیر دفتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان در شهرستان بهاباد تاکید کرد: برای پیشگیری از وقوع حوادث تلخ، ساختمان سازی با اسکلت بتنی در شهرستان بهاباد ضرورتی انکار ناپذیر است.

فلاح تصریح کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه ساختمان سازی با اسکلت بتنی حدود 30 درصد گرانتر از روش های دیگر تمام می شود اما، امنیت و آسایش خانواده ها در زمان وقوع زلزله موضوعی نیست که با ترازوی مالی سنجیده شود.

*** مهندسی سازی در بهاباد نیازمند کار پر حجم فرهنگی و اطلاع رسانی

وی اضافه کرد: در حال حاضر با راه اندازی دفتر نظام مهندسی در شهرستان بهاباد بخشی از ساخت و سازها از مسیر این سازمان عبور می کند و ضمن دریافت پروانه، اصول مهندسی را رعایت می کنند.

فلاح با بیان اینکه برای مقام سازی و مهندسی سازی ساختمان ها در شهرستان بهاباد به کار پر حجم فرهنگی و اطلاع رسانی نیاز داریم، عنوان کرد: آگاه سازی عمومی با برگزاری دوره های آموزشی برای ناظرین ساختمانی آغاز شده که امیدواریم به زودی به عموم  مردم تسری پیدا کند.

مدیر دفتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان در شهرستان بهاباد خاطرنشان کرد: انجام اقدامات اصلاحی در این حوزه نیازمند عزم همگانی در بخش های مختلف دولتی و خصوصی است و سازمان نظام مهندسی به تنهایی موفق به انجام اقداماتی قابل توجه نخواهد شد.

بنا به نظر زمین شناسان هیچ نقطه از ایران مصون از زلزله نیست تنها جایی که در ایران فکر نمی‎کردند زلزله ‌شود، منطقه عسلویه بود که  آن هم چند سال پیش با شدتی بیش از پنج ریشتر دچاز زلزله شد، لذا تمام نقاط ایران، بلااستثناء لرزه‌خیز هستند.

بسیاری معتقد هستند باید شواهد و آثار موجود در رابطه با زلزله‎خیزی استان یزد به ویژه در بهایاد را به مسئولان از نزدیک نشان داد تا ضمن ارائه تدابیر لازم برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، قبل از وقوع هر حادثه ناگواری چاره ای اندیشیده کنند.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مهندسی سازی ساختمان سازمان نظام مهندسی شهرستان بهاباد اطلاع رسانی ساختمان ها زمین لرزه استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۳ تانکر حامل سوخت قاچاق در هرمزگان 

سردار علی اکبر جاویدان فرمانده انتظامی استان هرمزگان  گفت: در راستای مبارزه و مقابله با قاچاق سوخت و فرآورده‌های نفتی و به منظور مقابله و برخورد جدی با قاچاقچیان و همچنین با هدف جلوگیری از خروج و قاچاق سرمایه ملی، مأموران پلیس امنیت اقتصادی شهرستان میناب با همکاری مأموران انتظامی پاسگاه حسنلنگی شهرستان بندرعباس در ۲۴ ساعت گذشته حین کنترل خودرو‌های عبوری و اجرای ایست و بازرسی درسطح حوزه استحفاظی تعداد سه دستگاه کامیون نفتکش حامل سوخت قاچاق را شناسایی و توقیف نمودند.

وی افزود: مأموران جمعا ۸۹ هزار لیتر سوخت قاچاق از نوع گازوئیل کشف و ضبط نموده و ۳ متهم نیز در این راستا دستگیر شدند.

این مقام ارشد انتظامی استان با اشاره به تشکیل پرونده و معرفی متهمان به مرجع قضائی، ارزش سوخت‌های کشف شده را بنا به نظر کارشناسان مربوطه، ۲۶ میلیارد ریال عنوان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در شهرک‌های شمال اراضی اشغالی
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • زنگ سپاس معلم در مدارس بهاباد نواخته شد
  • توقیف ۳ تانکر حامل سوخت قاچاق در هرمزگان